Gatineau + Amerikanske Birkie 2020

Introduksjon

OBS! Noen plasser igjen. Bli med på PWT Jubileumstur (10:e gangen) til Nord-Amerika igjen for de flotte skirennene i Canada og USA som inngår i Worldloppet. Vi har hatt flere spennende reiser hit gjennom årene og har et populært program for denne turen 2020.

Gatineau + American Birkie 13-25FEB 2020.

Det er dags å besøke Nordamerika igjen for de flotte skirennene i Canada og USA som inngår i Worldloppet. Vi har hatt mange spennende reiser hit gjennom årene og har nå klart ett program for denne turen 2020 som blir vår 10:e reise hit!

Her er vårt bas-program for reisen;

13FEB: Fly fra OSL (og andre steder) til Ottawa. Transfer til vårt hotell. Kvelden er fri og det er restaurant i hotellet og flere på kort gangavstand men mange ønsker seg nok en tidlig kveld etter en lang tur med noen timers tidforskjell...

14FEB: Om morgenen reiser vi for å teste ski og prøve deler i løypa i den store Gatineau nasjonalparken. Vi er tilbake for dusj og litt egen tid innen de som vil samles for en liten sightseeing-promenade i Ottawa. Denne promenaden tar oss til bland annet Parliament Hill med flott utsikt over Gatineau. Du kan bli kvar å se mere av sentrum med for eksempel York & Clarence Street med mange butikker og restauranter eller bli med tilbake til hotellet. 
Da event office åpner henter vi ut startnummer og tar med tilbake til hotellet. Dere har egen tid for prepping og forberedelser.

15FEB: I dag går Gatineauloppet i klassisk stil (51km), mens det på søndag går i fristil. Begge renn inngår i Worldloppet, så du kan velge i hvilken disiplin du vil starte. Det er også mulig å delta begge dager. Du får et eget merke om du fullfører begge de lange distansene. Det er buss til startplass og mål på skistadion. Det er også 27, 15 og 5 km klassisk idag. Om kvelden prøver vi å bestille bord for en felles middag for de som ønsker.

16FEB: 51 km fristil (også 27 og 10 km). Det er sikkert noen som ønsker å gå begge dagene men for de som er fornøyde med en dag er det mulig å se litt mere av byen på egen hånd. Vi kan rekommandere National Museum som ligger på kort avstand fra hotellet.
Det blir fly allerede i kveld ved 19-tiden til Toronto og transfer til hotellet som ligger nær flyplassen.

17FEB: Dagsutflukt til Niagara fossene! Når vi er klare reiser vi på litt sightseeing i området og stopper for tid til lunsj i pittoreske Niagara on the Lake. Vi besøker også en vingård kjent for produksjon av «Ice wine», selvklart med prøvesmaking. Vi vender tilbake til hotellet der det er pub/restaurant for de som ønsker å spise "hjemme" men det er også restauranter rett i nærheten.

18FEB: Fly Toronto-Minneapolis. Vi skal bo på et hotell rett ved «Mall of America», et av Nordamerikas største «Mall» med masser av butikker, restauranter og fornøyelsespark! Her er det populært blant våre reisende å kjøpe bland annet sportstøy/skor og jeans til gunstige priser. Vi sjekker mulighetene for å gå på hockey i Toronto eller Minneapolis/St Paul da programmet kommer.

19FEB:  Vi planlegger en populær «Twin-city» sightseeing-tour i St Paul og Minneapolis idag. Det blir også tid å besøke sentrum av Minneapolis på egen hånd.

20FEB: Etter frokost kjører vi buss til Hayward (mål for American Birkebeiner) i Wisconsin. Det er en reisetid på ca 2 ½ time til Hayward. Vi passerer flere innvandrerlandsbyer, der mange fra Norge og Sverige slo seg ned på 1800-tallet. Vi henter ut startnummer og får tid for lunsj i Hayward. Deretter kjører vi til Heartwood Conference Center og sjekker inn. Det er også skispor her på annlegget!
Under oppholdet på Heartwood  har vi frokost og 3 middager inkludert.

21FEB: I dag prøver vi sporet til American Birkebeineren. For de som ønsker å gå en kortere distanse er det i dag «Korteloppet 29 km» og «Prince Haakon 15 km»  i klassisk eller fristil. Om kvelden er det middag på Heartwood.

22FEB: I dag går American Birkebeineren. Løypa er småkupert med mange bratte og korte bakker. Distansen er 50 km fri, eller 55km klassisk stil. Dette er Amerikas største skirenn. Totalt ca 7.500 deltakere + 2.000 barn + mange tilskuere gjør dette til en skifest. Rennet starter i Cable fra ca kl. 08.20 og går i mål i Hayward. Etter rennet anbefaler vi at dere tar del i den gode stemningen på Main Street i Hayward. Om kvelden er det middag på Heartwood.

23FEB: Etter frokost reiser vi tilbake til Minneapolis. Vi gjør et lunsjstopp i den lille byen Lindstrom der mange svensker slo seg ned i samband med utvandringen fra våre nordiske land til Nord-Amerika, og der finner dere bland annet en statue av «Utvandrerne».
I kveld flyr vi hjem men kanskje du rekker å shoppe det siste på Mall of America innen avreise.

24FEB: Fly ankomst til Oslo.

Pris: 29.900,- (depositum om 15.000 betales ved påmelding). Send gjerne interesse påmelding til info@pwt.no

Prisen inkluderer fly fra Oslo, landtransport, overnatting i dobbeltrom, frokost, reiseledarservice samt middager på Heartwood Conference Center, utflukter som i programm.
Tillegg; enkeltrom, startavgifter, måltider utover det som er med i programm, ev. inngangsbilletter, avgift for skipose på fly, ESTA (turistvisa for USA) og eTA (turistvisa for Canada) OBS! Du må ha pass som er gyldig minst 6 månader etter hjemreisen

Vi reserverer oss mot pris og valutaforandringer vi ikke rår over.

Turalternativer

Tor 13.02
12d
Oslo

Påmelding stengt

Fra 29 900,-

Logg inn