Svalbard Skimaraton 2022

Introduksjon

Vi arrangerer tur til Svalbard Skimaraton 2022.

PWT Travel AS har gleden av å invitere til vår 15. reise til Svalbard skimaraton, som er verdens nordligste renn. Når vi kommer opp i slutten av april er det allerede midnattssol på Svalbard og øygruppa viser seg ofte fra sin beste side på denne tiden. Det er for mange av oss en liten drøm å komme dit. Dette spesielle samfunnet langt der nord har mange kvaliteter og attraksjoner som vi får gleden av å oppleve på turen vår. Longyearbyen er det nordligste samfunnet i verden, 78 grader nord.

I 2022 har vi fly Oslo – Longyearbyen onsdag 20.04 og retur mandag 25.04 Longyearbyen - Oslo


SVALBARD SKIMARATON
Svalbard skimaraton arrangeres lørdag 23. april og det er 42 km på tid, samt 21 km og 42 km uten tid (trim). Det er væpnede isbjørnvakter langs løypa og det er 4 matstasjoner. Alle må bære ryggsekk med vindtett tøy og nødvendig utstyr. Været kan endre seg fort og da er det viktig med ekstra tøy. Om kvelden arrangeres det bankett med middag, premieutdeling og dans. Bankettbilletter må bestilles i forkant. Banketten har vært utsolgt de siste årene.SIGHTSEEING / AKTIVITETER
Det er mange muligheter for spennende opplevelser på Svalbard. Aktiviteter som hundeslede, snøscooterkjøring, båtturer og isgrotteturer er populært. Disse aktivitetene er ikke inkludert i grunnprisen. Aktiviteter kan enten bestilles via oss, eller man kan bestille gjennom nettsiden visitsvalbard.com.
Vi har vært på de fleste utfluktene og kan komme med anbefalinger.  

Det er flere interessante museer som er verdt et besøk, spesielt Svalbard museum ved universitetet. 

Verdens frølager med frø fra alle verdenshjørner ble etablert inne i fjellet på Svalbard for noen år siden. Frølageret er nå stengt for publikum. De siste årene har også kullgruve 3 vært stengt for publikum, men nå er det igjen åpent for omvisning. Kullgruvene har vært hele grunnlaget for etableringen av Longyearbyen og det er 6000 km med gruveganger på Svalbard. Kullet på Svalbard er ekstremt reint og veldig verdifullt.

I Longyearbyen finnes det også gallerier med vakre naturmalerier. Det ligger blant annet et kunstnersenter i Nybyen ved siden av Coalminers Cabin. Vi regner også med at mange vil nyte atmosfæren i Longyearbyen og bruke en del tid der.


Restauranter
Det er mange spennende restauranter i Longyearbyen. "Huset" er et av stedene som man bør innom i løpet av oppholdet (www.huset.com). Der bør man bestille bord i god tid. "Huset" er også kjent for sin vinkjeller. På Kroa i Longyearbyen er det en koselig atmosfære, der har de en rikholdig meny med blant annet hvalbiff, klippfisk og kveite som spesialiteter. Maryanns polarrigg har en thai-restaurant og i tillegg anbefales restauranten på Spitsbergen Hotell og Radisson Blue. På Svalbar er det også god mat.
I Longyearbyen er det også flere puber og mange butikker. Det er spesielt godt utvalg i friluftsutstyr og tøy. På Svalbard er det ikke merverdiavgift.

 

 

PRISER PR. PERSON:

 

Radisson Blu Polarhotell, del i dbl.rom med bad

ca. 13.950,-

Svalbard Hotell Polfareren

ca. 12.950,-

Coal Miners Cabin, del i dbl.rom med bad på gangen

ca. 9.950,-

 

INKLUDERT
Inkludert i prisene er fly fra Gardermoen - Longyearbyen tur/retur, transfer fra flyplassen t/r, overnatting som beskrevet over med frokost og reiseledelse.


TILLEGG

Måltider utover frokost.
Enkeltrom der det er mulig og evt. frakt av skipose på flyet, bankett, samt aktiviteter som snøscooterturer, hundesledeturer,  isgrotteturer og startkontingent på rennet.


Startkontigent, nedenfor har du prisene som var for 2019:

42 km m/tid: NOK 1.090,-
42 km u/tid: NOK 850,-
21 km u/tid: NOK 600,-

Bankett: 595,-


NB! Om man ikke har skilisens fra før, kreves det at man kjøper engangslisens.
Velg helårslisens om du har dette. 

 

Vi tar forbehold om prisjustering ved betydelige valutaforandringer eller ved andre kostnadsendringer vi ikke rår over.


Velkommen med din påmelding til PWT Travel!

 

 

Kommer

Bestilling for denne turen er ikke tilgjengelig helt enda, du må vente litt til! I mellomtiden kan du melde interesse for turen, så vil du bli oppdatert med en gang den er klar for bestilling!

Meld deg på denne turens interesseliste:

Logg inn