Svalbard Skimaraton 2025

Introduksjon

Vi arrangerer tur til Svalbard Skimaraton 2025

 

PWT Travel AS har gleden av å invitere til vår 18. reise til Svalbard skimaraton, som er verdens nordligste renn. Når vi kommer opp i slutten  av april er det  midnattssol (19.april) på Svalbard og øygruppa viser seg ofte fra sin beste side på denne tiden. Det er for mange av oss en liten drøm å komme dit. Dette spesielle samfunnet langt der nord har mange kvaliteter og attraksjoner som vi får gleden av å oppleve på turen vår. Longyearbyen er det nordligste samfunnet i verden, 78 grader nord.

FLY
I 2025 har vi rutefly fra Gardermoen til Longyearbyen onsdag 23. april og med retur mandag 28. april. Flytider kommer seinere.

HOTELL
Vi kan tilby overnatting i dbl.rom med frokost på Hotel Radisson Blu Polarhotell og Maryanns Polarrigg. 
Hotel Radisson Blu Polarhotell ligger mellom Universitetet og gågata.
Frokost er inkludert på overnattingsstedene.
Maryanns Polarrigg ligger ca. 5 minutters gange fra gågata.

SVALBARD SKIMARATON 
Svalbard skimaraton arrangeres for 31. gang lørdag 26. april. Det er 42 km og 21 km på tid, samt 21 km og 42 km uten tid (trim). Det er væpnede isbjørnvakter langs løypa og det er minst 4 matstasjoner. Alle må bære ryggsekk med vindtett tøy og nødvendig utstyr. Været kan endre seg fort og da er det viktig med ekstra tøy. Om kvelden arrangeres det bankett med middag, premieutdeling og dans. Bankettbilletter må bestilles i forkant. 

SIGHTSEEING / AKTIVITETER
Det er mange muligheter for spennende opplevelser på Svalbard. Aktiviteter som hundeslede, snøscooterkjøring, kullgruvetur, båtturer og isgrotteturer er populært. Disse aktivitetene er ikke inkludert i grunnprisen. Aktiviteter kan enten bestilles via oss, eller man kan bestille gjennom nettsiden visitsvalbard.com.
Vi har vært på de fleste utfluktene og kan komme med anbefalinger.  

Det er flere interessante museer som er verdt et besøk, spesielt Svalbard museum ved universitetet. 

Verdens frølager med frø fra alle verdenshjørner ble etablert inne i fjellet på Svalbard for noen år siden. Frølageret er nå stengt for publikum. De siste årene har også kullgruve 3 vært stengt for publikum, men nå er det igjen åpent for omvisning. Kullgruvene har vært hele grunnlaget for etableringen av Longyearbyen og det er 6000 km med gruveganger på Svalbard. Kullet på Svalbard er ekstremt reint og veldig verdifullt.

I Longyearbyen finnes det også gallerier med vakre naturmalerier.  Vi regner også med at mange vil nyte atmosfæren i Longyearbyen og bruke en del tid der.

Restauranter
Det er mange spennende restauranter i Longyearbyen. "Huset" er et av stedene som man bør innom i løpet av oppholdet (www.huset.com). Der bør man bestille bord i god tid. "Huset" er også kjent for sin vinkjeller. På Kroa i Longyearbyen er det en koselig atmosfære, der har de en rikholdig meny med blant annet hvalbiff, klippfisk og kveite som spesialiteter. Maryanns polarrigg har en egen restaurant og i tillegg anbefales restauranten på Spitsbergen Hotell og Radisson Blue. På Svalbar er det også god mat. På Lompensenteret er det også kafeer og restauranter. Stationen er populær med rikholdig middagsmeny. I Longyearbyen er det også flere puber og mange butikker. Karlsberger Pub har et fantastisk utvalg.  Det er også spesielt godt utvalg i friluftsutstyr og tøy. På Svalbard er det ikke merverdiavgift.

ALLE MÅ HA MED PASS
Det er nye bestemmelser på Svalbard angående pass, så nå må alle ha med seg pass, også nordmenn.

PRISER PR. PERSON: KOMMER
Radisson Blu Polarhotell, del i dbl.rom med bad
(5 netter): ca. 15.950 NOK pr person i delt dbl.rom (2024-pris)

Maryanns Polarrigg, del i dbl.rom med bad på gangen
(5 netter) ca. 11950 NOK pr person når 2 personer deler rom (2024-pris)
(5 netter) ca. 13600 NOK pr person når 2 personer deler rom på luksusriggen, rom med bad. (2024-pris)

INKLUDERT
Inkludert i prisene er fly fra Gardermoen - Longyearbyen tur/retur med bagasje, transfer fra flyplassen t/r, overnatting i delt dbl.rom som beskrevet over med frokost.

TILLEGG

Måltider utover frokost.
Enkeltrom der det er mulig og evt. frakt av skipose på flyet, bankett, samt aktiviteter som snøscooterturer, hundesledeturer,  isgrotteturer kullgruveturer og startkontingent på rennet.
Enkeltromstillegg Radisson Blu.
Enkeltromstillegg Maryanns Polarrigg
Startkontigent:

Priser i 2024:
42 km m/tid: NOK 1.190,- (før 1.2), 1500 NOK (1.2-8.4)
42 km u/tid: NOK 950,- (før 1.2), 1200 NOK (1.2-8.4)

21 km m/tid: NOK 700,- (før 1.2), 800 NOK (1.2-8.4)
21 km u/tid: NOK 500,- (før 1.2), 600 NOK (1.2-8.4)

Bankett i Svalbardhallen lørdag: NOK 740,-

NB! Om man ikke har skilisens fra før, kreves det at man kjøper engangslisens.
Engangslisens på tid: NOK 150,- 
Engangslisens uten tidtaking: NOK 60,-
Velg helårslisens om du har dette. 

DEPOSITUM
Ved påmelding får du en faktura på depositum på 4000 NOK.

Vi tar forbehold om prisjustering ved betydelige valutaforandringer eller ved andre kostnadsendringer vi ikke rår over.

Velkommen med din påmelding til PWT Travel!

 

 

Påmelding

Jens

950 50 980

Send e-post

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 32 78 61 80 om du har spørsmål, eller send oss en e-post. Kontortiden er mandag-fredag 08.00-16.00.

Logg inn